Despre Noi

Despre o companie se pot spune multe: cine sunt oamenii din spatele ei, statistici și indicatori, profil, cultură orgnanizațională, etc. Noi credem că cel mai bine ne definește traiectoria noastră.

Roval a luat naștere în urma unei întâmplări și în urma recunoașterea unei nevoi acute. În urmă cu peste zece ani, trei dintre “fondatorii” erau profesioniști care operau în cadrul companiei nr. 1 în domeniul transporturilor din Europa – DB Schenker. Clienții – în special cei care operau în România – căutau servicii sau soluții pe care cei de la Schenker nu le aveau în ofertă; se căutau servicii de transport rapide, flexibile și care să poată acomoda un volum variabil fără ca acest lucru să crească prețul.

Răspunsul nostru a fost să înființăm în 2004 Roval. La început operam doar pe direcția Germania și Franța, dar foarte repede am adăugat Elveția, apoi Polonia. A urmat apoi Europa de Sud-Est: R. Moldova, Bulgaria, fosta Iugoslavie și Turcia. Chiar dacă Roval a început de la firul ierbii cu trei persoane, în 2010 aveam deja 12 angajați. În zece ani de activitate (2005-2015) am crescut de aproximativ 5 ori în termen de volum transportat. Creștere, trebuie spus, realizată în ciuda reducerii și destabilizării semnificative pe care au experimentat-o transportatorii dupa criza financiară.

Pentru că ne luăm în serios rolul de garant în fața clientului, am fost și suntem foarte selectivi în ce privește transportatorii cu care colaborăm și rutele pe care le selectăm. Anul trecut, spre exemplu, din 1000 de cereri de transport, 998 au ajuns la destinație exact în termenii stipulați de clienții noștri. Pentru cele două cazuri nefericite ne-am asumat resposabilitatea și am luat măsuri drastice. Nu avem un scor perfect în fiecare an, dar pentru că credem în perfectibilitate, an de an clienții cu care am lucrat măcar o dată revin la Roval.